Eric von Anderseck – Mystery Christ ‘blowing his Trumpet’ – Identified

Lord Metatron Archangel

Eric von Anderseck – Mystery Christ ‘blowing his Trumpet’ – Identified

It’s Metatron.

Second 8th Week Apostolic Institute of Theology are an online based organisation where you sign up to study with them and they send you ‘biblical’ course material.  The problem is the course material is not biblical, the founders of this institute are cult leaders and their entire gospel is based around the Book of Enoch.

Second 8th Week Ministries – South Africa

 width=

“God is now pouring out His Grace upon the nations bringing believers back to the Second Covenant of Jesus Christ. The second 8th Week is the time allotted by God for the restoration of the true and living knowledge of Jesus Christ. It is now the time for the body of Christ to come into a unity and oneness that reflect the kingdom of God.”   —

This is what Dr. Eric von Anderseck, founder of Second 8th Week, has to say:

 width=“Dear Prospective Students:

On behalf of myself and the staff, I would like to extend a warm welcome to you! As you may know, the church is in an exciting time of transition back to her first love, back to the first works of the Second Covenant of Jesus Christ. As a steward of the house of Jesus Christ, His judgments of mercy for the church were revealed to me in 1982. The word of the Lord said to me:

‘THERE SHALL BE A UNITY THAT SHALL NOT BE FEIGNED, AND A ONENESS THAT WILL NOT BE DECEITFUL.’

The Lord is speaking of the restoration of His church. Before it was in our minds to pray for revival, it was in the mind and heart of God. Before we knew to ask God to return the church to true Apostolic Governance, it was in the mind of our Lord. Before we knew to cry out to God for truth, it was in the mind of the Lord to return the church to the unity of the faith and the cross of Christ. We know that when God gives a word He already has a plan to bring that word to pass and a season for its fulfillment.

What begins as a still small voice that is heard by a few, grows until the word of the Lord fills the earth, making glad the hearts of all those who hear. God has marked this time in church history to restore living apostles to teach and nurture the church. For As God sent Adam to steward His garden so God sends apostles to steward His divine nature in the hearts of His saints. The apostles of Jesus Christ: Peter, John, James, and Paul were called of God to direct the church in righteousness and build the church in faith.

The grace of God did not end with the twelve apostles of Jesus Christ. By step upon step and order by order the church is built by the Spirit of the Lord through living apostles today. The Bible teaches that the New Testament is not the letter of the text, but the living record of Jesus Christ. Therefore apostles teach Christ by the pattern of His covenant and believers live by the power of the Spirit. Second 8th Week Apostolic Institute of Theology has much to offer. If you are a believer in Christ and would like to transition into the Second Covenant to grow up into Christ’s fulness and learn how to minister to others, we welcome you.

The season is manifest for leaders and ministers to join hands to labor in His field, reaping the end time harvest. The righteous rejoice in the equity of God, which we carry to all places, to all brethren, to enrich all in the faith. Enrollment into the Second 8TH Week Apostolic Institute of Theology covers all the basics of the Christian walk and preparation for ministerial duties. Curriculum covers the foundation of truth, why the church needs living apostles today, Discipleship, Doxology Training, Dream Workshop, Pattern Recognition Skills, stewardship, and God’s Intelligent Design for Christ-Centered Spiritual Transformation in the soul. If you are a minister seeking leadership training and accreditation, we welcome you. If you are a minister and have a congregation, Bible study group, or college and you would like to transition into the Second Covenant, we welcome you.

If you are looking for a church home, we welcome you to take our membership course and begin to assemble with us online. Let your hands be strong to labor in righteousness. charity will release the soul of bondage.”   — http://www.second8thweek.com

But wait!   Not only did Eric von Anderseck get a message from Jesus in 1982, Jesus also gave him one in 1984:

“TELL THEM I AM COME TO BRING LIFE … I AM COME TO BRING THEM OUT OF DARKNESS. LOVE JESUS.”   —

But wait, you are probably wanting to know WHO Metatron is?

“For centuries Christians have been fearful of Prophet Enoch’s writings, in part due to the distortion of his identity with Adam’s grandson, named Enoch who was the father of the Mystery Religions and all idolatries and partly due to the confusion of another Enoch, the son of wicked Cain who slew his brother Able.

The Prophet Enoch, a holy man of God, is spoken of in the Bible in Genesis 5:23-24, “And all the days of Enoch were three hundred sixty and five years. And Enoch walked with God: and he was not; for God took him.” He was raptured, or translated to heaven, as we read in the book of Hebrews, “By faith Enoch was translated that he should not see death; and was not found, because God had translated him: for before his translation he had this testimony, that he pleased God” (Heb.11:5).

God was pleased with Enoch so translated him to heaven. It also pleased God to change his name to Metatron and give him a multi-dimensional tour of the cosmos, the mystery of His Throne, God’s creation from beginning to end, and the behind the scenes look at His invisible kingdom and master plan for us”     — “Concise Commentary of the Books of Enoch”,  Eric W.B. vonAnderseck Th.D, D.D.  http://book-of-enoch.org

The following people are apostles at Second 8th Week Ministries in South Africa:

 • John Welty
 • Rina Bekker
 • Nena Kleimola
 • George Kleimola
 • Cobus Wolmarans
 • Bart Neethling

Why Mosselbay?  Well…

“‘n Menigde profesieê en openbaringe meld dat daar ‘n groot herlewing sal wees en dat dit in die Kaap provinsie sal begin.  Meeste Suid Afrikaners is baie bekend met Siener van Rensburg.  Vanaf 1871 tot en met sy dood in 1926 het hy meer as 700 visioene oor die toekoms van Suid Afrika, ander nasies asook wêreld gebeure gehad. Sy profesieê is tot vandag toe veelbesproke.

Hy het die groot griep epidemie van 1918 profeteer; Engeland se verlies van al haar kolonies, die onafhanklikheid van Ierland, Die Chernobyl ramp van 1986, Princess Diana se egskeiding en dood “‘n pragtige Engelse dame in ‘n motor ongeluk wat deur die hele wêreld betreur sou word) asook die bankrotskap en skuld van Amerika en Engeland.

Alhoewel meeste van sy visioene oor wêreldgebeure, politiek en oorloê was, was daar buitengewone openbaringe wat hy ontvang het, wat hy nie kon plaas nie, wat vir ons dalk van belang kan wees en wat inskakel by die huidige visioene in die lug oor Mosselbaai.

In 1924 profeteer hy; “Ek het ‘n eienaardige  optog van mense gesien;  Ek sien ‘n wawiel rol uit Kaapland oor die ganse Suid Afrika en sien ‘n groot skare mense saamdrom.  Dis ver in die toekoms en ek glo nie dis oorlog nie. Dit lyk soos ‘n trek.  In die boek ‘Stem van die Profeet’  word daar na hierdie optog verwys as ‘n ossewatrek.  Dit weerspreek dan die feit dat die profesie se ‘dis ver in die toekoms.’  Ons is lank nie meer in die era van die ossewa nie. Hierdie is ‘n geestelike profesie, daarom kon die siener nie bepaal wat hierdie skare mense voorstel nie. God lig nou hierdie profesieê uit aan die wat Sy tydvlak verstaan.

Siener van Rensburg meld ook dat die tweede koms van Jesus Christus, ‘n JUBELJAAR sal wees en dat dit sal veroorsaak dat die grense van Suid-Afrika verleng sal word tot in Zimbabwe and Namibia.   Hy sê dan ook in een van sy profesieê dat die probleme in Suid Afrika van baie korter duur sal wees as dit vergelyk word met ander lande, want die Here gaan Sy krag en seên oor ons uitstort en so veroorsaak dat Suid Afrika ‘n veilige hawe gaan wees vir Christene van oral oor die wêreld.

Siener van Rensburg het ook voorspel dat “duisende  Christene Europa gaan verlaat en na Suid Afrika toe gaan stroom. Hy het gesien hoe hierdie mense se tente staan vanaf die KAAP tot in die Kalahari en Namibiê; vanaf Durban tot in Mosambiek (Maputu). Dit sal tydelike verblyf aan Christene bied; want Suid Afrika sal in daardie tye glo nie net die veiligste land ter wêreld wees nie, maar ook die enigste Christenland.  (Stem van die Profeet deur Adriaan Snyman)

Apostel Rina Bekker van Second 8th Week Bedieninge, wat 10 jaar gelede een van Suid Afrika se nuutste Apostoliese bewegings hier in Mosselbaai gestig het, glo dat daar ‘n geestelike skakel is wat hierdie profesieê koppel aan dit wat God nou hier in Mosselbaai doen.

“Ek glo daar is ‘n direkte skakel tussen die Trompet foto’s, die Herder in die wolke en die siener se profesieê.  Ek glo dat God duidelik met ons praat deur die Siener se profesieê, wat duidelik verwys na die JUBELJAAR (waarin ons nou is) God bevestig dit nou met hierdie tekens in die lug.”

Die optog van mense en Christene wat van dwarsoor die wêreld instroom na Suid Afrika, spreek van God se wekroep tot al die nasies.  Hy roep die massas op na hierdie area om met Sy eindtyd werk te begin.  Vyftien jaar gelede het God aan my openbaar dat Sy herlewing hier in Mosselbaai gaan begin, en soos wat God Sy tekens en wonders gaan vermeerder, gaan die boodskap en krag van God soos ‘n wiel uitrol.  “Ek het gesien hoe dit begin in Mosselbaai en dan uitrol tot in Kaapstad, dan weer in die teenoorgestelde rigting na Port Elizabeth, dan uit in al die dele van die land, die wêreld in.” Ons leef in ‘n tyd van vervulling van hierdie profesieê.

As ons na die wiel in Siener van Rensburg se profesie kyk kan ons ook die skakel sien met woorde wat in  die afgelope paar maande in apostoliese byeenkomste deurgegee is.  God het woorde deurgegee oor “die wiel van mobilisasie”, “mobilisasie van die kerk” .  In Januarie 2010 het God aan apostel Rina die volgende woord gegee: “Ek mobiliseer nou my kerk.”

Geestelik gesproke is die kerk op ‘n laagtepunt en is dit nodig dat sy sal terugkeer na God se goddelike orde vir geloof, die verbond van Jesus Christus.  Ons het briewe ontvang van mense oral oor Afrika wat die foto’s van die Trompet Basuin en die Herder in die wolke gesien het, en hierdie dinge bevestig wat God nou openbaar.  Internasionale reaksie stroom nou ook in.”   —

OKAY, well this has opened up a whole new can of worms.

————–

Original photo in the article:  Christ appears in cloud at Mosselbay

 width=

Rosa Ellis took a photo using her cell phone while in Danabaai where she claims you can clearly see Christ holding a lamb in his arms. Apostle Rina Bekker says this is also a sign of the end times.

And here is a picture of the red trumpet.  They say,

“The photo was of a huge trumpet in the sky of Mossel Bay South Africa. This was not a cloud formation, but as you can see in the photo, a clear and unmistakable trumpet. The photograph is authentic and has not been edited in any way.”  —

 width=

… I think they should have edited the picture cos it looks like a Vuvuzela.

 width=

—————-

Please share:

Deborah (Discerning the World)

Deborah Ellish is the author of the above article. Discerning the World is an internet Christian Ministry based in Johannesburg South Africa. Tom Lessing and Deborah Ellish both own Discerning the World. For more information see the About this Website page below the comments section.

270 Responses

 1. Evangelist Melissa Bolduc says:

  Regarding my faith;

  I am 54 years of age, I sought the Lord all of my life and never experienced the peace of God or the reality of my salvation until I entered covenant 4 years ago under the steward of Gods house Chief Apostle Eric vonAnderseck.

  Therefore I am neither persuaded by your comments or your wrest of the scriptures to urge me to depart from the true and living God to go back to a dead faith with no eternal life or present reality of Christ in my life. Neither would I depart from the true Body of Christ, which walks in unity of the one true faith, nor will I deny the gospel of my persuasion which has grounded me in the faith and given me the lot and life I now possess in Christ with the future promise of my reward of eternity in the bosom of the Father.

  What we experience in covenant is what is absent in the current denominational church system today also called the “many headed hydra” or “Satans seat” which promotes satans false doctrine and false Christ. Those bound in this system wrest the scriptures to their own destruction. They believe they have Christ in their hands through the text of scripture, yet deny Christ who is the LIVING WORD which no one can confine to the pages of a book. He is not pen and paper.

  This pseudo doctrine being embraced by the church at large is a placebo which keeps satans servants bound in ignorance and hypnotized by false promises; you are they who “search the scriptures for IN THEM you think you have eternal life and they are they which testify of me”. Says Christ in John 5:39. You will never come to the knowledge of the mystery of Christ through the reading of the text for these are those” ever learning and never able to come to the knowledge of the truth.” 2 Tim 3:7. The truth is in covenant as we are tethered to God by the 3 fold cord of government, truth and Spirit.

  Satans doctrine possesses no power to purge the conscience, heal the soul or birth the very nature or life of Christ in the innerman; the life of Christ in us the hope of glory, therefore the beastly carnal nature will remain regardless of how good or moral you may become or how much you read and practice the written word; for the letter killeth, but the Spirit gives life. 2 Cor 3:6. The Spirit of God will only bear witness to the record of Christ.

  We in covenant experience the witness of the Spirit daily and also the many manifestations of Gods grace which he promises to those who worship Him in Spirit and in truth, we possess His peace which is other worldly and is not governed by our circumstances and we find our rest in Him as we seek him at the altar of our faith. He is the DOOR we enter through to commune with the living God; these are not mere words but our reality.

  Everything in covenant furthers Gods plan and not the plan of man, it doesn’t cater to the flesh, but on the contrary teaches us how to die to the flesh that we may live both now and eternally IN Christ our Lord and King. Those who lack true faith, lean to their own understanding and instead choose to refute and reject truth who IS Christ, preferring to serve the Christ and gospel created by satan or their own imagination because it is what is familiar to them, taught by their pastor and themselves, appealing to their own flesh, aspiration, moral code and principle which only dresses them in the filthy rags of self-righteousness and not the righteousness of Christ.

  Your doctrine requires no works of faith by which we overcome self, satan and the world, but instead feeds the flesh teaching men to blaspheme God by calling evil good and good evil. These will never inherit Gods kingdom. These are satans offspring, those whom God is preparing to accept the man known as the Antichrist. He will fit the Christ of their imagination in all ways except he will not be able to raise the dead, for only the one who is life can give life.

  I find no need or persuasion to answer your questions any further which you have only ask not for the desire of truth or the furtherance of the knowledge of Christ, but for the purpose of gendering strife and debate as if this is all about who’s right and who’s wrong or for the purpose of gloating and pride. It’s about truth and life eternal,those who love truth embrace it regardless of previous indoctrination or the sting to their pride. Your lack of desire for truth is evident by your inability to understand our answers; for truth can only be seen when revealed by God through his grace and only as we humble our self to accept it by faith. God resist the proud but gives grace to the humble. 1Peter 5:5

  Let it be made known that God is calling all who have “ears to hear” to come out from among them, the false religious system and be saved by returning to their first love and first works (Rev 2:4-5) of the covenant and the priesthood which Christ provided by the shedding of His blood. The covenant is the way of faith by which we walk in agreement with God therefore he promises to be our father and us his children.

  This is an offer of clemency to save you from His wrath to come which will come upon the ungodly, the fruitless ones who walk contrary to all that is true and holy. Those who reject Gods offer of clemency will be made to shed their own blood for the rejection of the blood of Christ.

  “Salvation is the product of the new covenant priesthood.”

  In Christ ~Evangelist Melissa

 2. Burning Lamp says:

  Deborah, Greg and Michael, we have all done our best to speak truth to these people to no avail. Instead they say we are unloving when they are the ones twisting God’s word to make a lie and adding to His Word when He has made it clear that is sin.

  Enough – Leave them to their own devices. It is tragic and it grieves our hearts, but as far as I’m concerned it is done. Thanks Debs for posting this as a warning to the unwary. But obviously there are those who choose to believe a lie and that is their choice. Proverbs 14:12
  At least now they can’t say that someone didn’t try to warn them.

 3. Greg. says:

  Monique,

  Monique Babst wrote:

  Observe the spirit and temperament of Greg that it is not Christ. .

  I think if I had the spirit and temperament of the world in my prayer concerning Eric i think I would have prayed something like this:

  Luke 9:54 (King James Version)
  54And when his disciples James and John saw this, they said, Lord, wilt thou that we command fire to come down from heaven, and consume them, even as Elias did?

  Only the Lord and myself know the sincerity and meaning of my prayer, and those to whom the spirit reveals it.

  Monique, Your judgement of me is based on a belief that I am acting in an unjust and unrighteous way towards my brother Eric, according to the scriptures you posted at least, from 1 John. But the thing is this Monique and I say this without any glee or malice and indeed say it with sadness somewhat, but I do not consider Eric to be my brother. Whatever about the brotherhood of humanity, yes, if you believe in such a concept and I do to a certain extent, but not a brother in the Lord. I have no fellowship in my spirit with Eric.

  And why do I not have fellowship with him in my spirit? Because of this:
  1 John 5

  1Whosoever believeth that Jesus is the Christ is born of God: and every one that loveth him that begat loveth him also that is begotten of him.

  Eric and his teachings deny the very core and essence of this truth to be true. I wish it were not so.

  Greg.

 4. Barland

  Thanks so much for the comment- I really appreciate it :)))

 5. sylesa says:

  Evangelist Melissa, Please try to understand that your “experience ” of peace and grounding are not a true barometer of truth. The scriptures alone can be that to you, an anchor for your soul when what you may or may not feel experiencially can change with any given moment, or changing circumstances of life. This is how people get drawn into cults, because it makes them “feel” or “experience” what they think is a relationship with the true God, when in fact it is a false peace. Our hearts are so decietful melissa, we cannot trust ANYTHING as trumping the WRITTEN WORD of God , to wit we do well to pay attention as a light that shines in the dark. God has given us EVERYTHING that pertains to life and godliness in His Word. Read the Word apart from Erics teachings, you will not see his teachings in the BIble. Take care

 6. Michael says:

  There are those that trust the simple clear messages of the scriptures given to us by God out of His divine goodness,mercy and love for us.
  And there are those that are not satisfied and seek experiences that contradict all that is so clear and rely on a third party (in this case Eric) to enlighten them. How very self-centred,small-minded and very sad.

  Melissa…I am 54 years of age, I sought the Lord all of my life and never experienced the peace of God or the reality of my salvation until I entered covenant 4 years ago under the steward of Gods house Chief Apostle Eric vonAnderseck.

 7. Burning Lamp says:

  Melissa, you said:

  “Salvation is the product of the new covenant priesthood.”

  I am sad for you. Apparently you were never presented with the true Gospel from God’s Word. You were not really seeking God, you were seeking an EXPERIENCE. And that is what you have found, an EXPERIENCE. And you are in love with the EXPERIENCE.

  Yes, the established church as an institution is wrong. But the Body of Christ is the true Church and does not include everyone in the “established” church with a little “c”.

  You will come to realize your error at some point and I only hope that it will not be too late.

 8. Greg says:

  Deborah, An update on this topic. Some vindication?

  I visited here once again because I got notification of a a comment on the site endtimesprophetic in relation to Eric VonAnderseck and second8thweek. I scrolled down throgh the comments here and something caught my eye. I was challenged here by a poster called “Johan” Johan wrote:

  Johan
  23 November, 2010 at 10:04 pm
  Greg, I vaguely remember your visit here in Mossel Bay and was wondering, were you not the guy who was persuing the lovely blond girl who was not willing to marry you because of your spiritual differences? Sounds like some serious sour grapes now doesn’t it! ????? I’m not part of their group, but she is sound in faith man, have seen no error in anything that she preaches and love the stabilty in faith and single and sobermindedness she and others in their group maintains. They are a true blessing to be around with and there is an amazing unity in faith between all of them. Maybe absolutely worthwhile investigating. Why so violent Greg, you seem like a real angry man??? You should pray and ask God for wisdom and peace! He will help you and save your soul. Peace to you brother. J

  I was amazed to see Johan’s picture because it is actually David VonAnderseck Eric VonAndersecks son. So it seems David posed as someone who met me and yet I never met him in person ever. The rest of the untruths are contained in his comment. David is also an Apostle of second8thweek. To any of Eric’s followers who may read this…Now do you see? I pray David that you will open your eyes to the truth. I was deceived myself in life many times. May the Lord open the eyes of your understanding and may we one day truly be brothers.

  Greg.

 9. Tayara says:

  Some would say “that’s why we have the scriptures”, and I say the letter killeth, but the Spirit gives life!

  To Evangelist Melissa: the letter that kills refers to the Old Covenant(Laws) which was handed by God to Moses.The Old Covenant reveals God’s holiness and at the same time condemn sins. For there is none righteous no not one…and Jesus says,(correct me Deb,pls)the Word is a Spirit and they are life….

  thanks Deb for this discerning blog…

  Evangelist Melissa Bolduc wrote:

  Deb for your learning experience regarding knowledge and its importance and necessity for faith;
  The word “Knowledge” is in the scriptures 172 times, beat out by love=310,faith=247, wisdom=234,and known=222 which is in direct correlation to KNOW-ledge.
  We cannot KNOW God apart from the KNOW-ledge of Him which we receive from Gods KNOW-Ledge Stewards called APOSTLES.
  Some would say “that’s why we have the scriptures”, and I say the letter killeth, but the Spirit gives life! The life of Christ embodies the KNOWLEDGE of His truth,the (hidden) Mystery of Christ not the dead letter, for Christ is not pen and paper, He IS the LIVING WORD of GOD.
  JOHN 5:39 SEARCH the scriptures; for in them ye think ye have eternal life: and they are they which TESTIFY of me.
  ISAIAH 28
  9 Whom shall he teach KNOWLEDGE? and whom shall he make to understand doctrine? them that are weaned from the milk, and drawn from the breasts.
  10 For precept must be upon precept, precept upon precept; LINE UPON LINE, LINE UPON LINE; here a little, and there a little:
  13 But the word of the LORD was unto THEM precept upon precept, precept upon precept; LINE UPON LINE, LINE UPON LINE; here a little, and there a little; that they might go, and FALL backward, and be BROKEN, and SNARED, and TAKEN.
  HOSEA 4:1 Hear the word of the LORD, ye children of Israel: for the LORD hath a controversy with the inhabitants of the land, because there is no truth, nor mercy, nor KNOWLEDGE of God in the land.
  6 My people are destroyed for lack of KNOWLEDGE: because thou hast rejected KNOWLEDGE, I will also reject thee, that thou shalt be no priest to me: seeing thou hast forgotten the law of thy God, I will also forget thy children.
  “The divinity and hidden things of God are beyond finding out through mans logic, reason and intellect, therefore we must seek God to know Him through the spiritual tokens he has authorized and sanctified for our faith.”
  IN Christ~Evangelist Melissa

 10. Tayara says:

  “Salvation is the product of the new covenant priesthood.”

  What do you mean by that? Not the atoning works of Christ on cross? this is a strange gospel Apostle Paul is talking about in Gal.1:8. now I say , runnnnnnnnnnnnnnn!

  Evangelist Melissa Bolduc wrote:

  Regarding my faith;
  I am 54 years of age, I sought the Lord all of my life and never experienced the peace of God or the reality of my salvation until I entered covenant 4 years ago under the steward of Gods house Chief Apostle Eric vonAnderseck.
  Therefore I am neither persuaded by your comments or your wrest of the scriptures to urge me to depart from the true and living God to go back to a dead faith with no eternal life or present reality of Christ in my life. Neither would I depart from the true Body of Christ, which walks in unity of the one true faith, nor will I deny the gospel of my persuasion which has grounded me in the faith and given me the lot and life I now possess in Christ with the future promise of my reward of eternity in the bosom of the Father.
  What we experience in covenant is what is absent in the current denominational church system today also called the “many headed hydra” or “Satans seat” which promotes satans false doctrine and false Christ. Those bound in this system wrest the scriptures to their own destruction. They believe they have Christ in their hands through the text of scripture, yet deny Christ who is the LIVING WORD which no one can confine to the pages of a book. He is not pen and paper.
  This pseudo doctrine being embraced by the church at large is a placebo which keeps satans servants bound in ignorance and hypnotized by false promises; you are they who “search the scriptures for IN THEM you think you have eternal life and they are they which testify of me”. Says Christ in John 5:39. You will never come to the knowledge of the mystery of Christ through the reading of the text for these are those” ever learning and never able to come to the knowledge of the truth.” 2 Tim 3:7. The truth is in covenant as we are tethered to God by the 3 fold cord of government, truth and Spirit.
  Satans doctrine possesses no power to purge the conscience, heal the soul or birth the very nature or life of Christ in the innerman; the life of Christ in us the hope of glory, therefore the beastly carnal nature will remain regardless of how good or moral you may become or how much you read and practice the written word; for the letter killeth, but the Spirit gives life. 2 Cor 3:6. The Spirit of God will only bear witness to the record of Christ.
  We in covenant experience the witness of the Spirit daily and also the many manifestations of Gods grace which he promises to those who worship Him in Spirit and in truth, we possess His peace which is other worldly and is not governed by our circumstances and we find our rest in Him as we seek him at the altar of our faith. He is the DOOR we enter through to commune with the living God; these are not mere words but our reality.
  Everything in covenant furthers Gods plan and not the plan of man, it doesn’t cater to the flesh, but on the contrary teaches us how to die to the flesh that we may live both now and eternally IN Christ our Lord and King. Those who lack true faith, lean to their own understanding and instead choose to refute and reject truth who IS Christ, preferring to serve the Christ and gospel created by satan or their own imagination because it is what is familiar to them, taught by their pastor and themselves, appealing to their own flesh, aspiration, moral code and principle which only dresses them in the filthy rags of self-righteousness and not the righteousness of Christ.
  Your doctrine requires no works of faith by which we overcome self, satan and the world, but instead feeds the flesh teaching men to blaspheme God by calling evil good and good evil. These will never inherit Gods kingdom. These are satans offspring, those whom God is preparing to accept the man known as the Antichrist. He will fit the Christ of their imagination in all ways except he will not be able to raise the dead, for only the one who is life can give life.
  I find no need or persuasion to answer your questions any further which you have only ask not for the desire of truth or the furtherance of the knowledge of Christ, but for the purpose of gendering strife and debate as if this is all about who’s right and who’s wrong or for the purpose of gloating and pride. It’s about truth and life eternal,those who love truth embrace it regardless of previous indoctrination or the sting to their pride. Your lack of desire for truth is evident by your inability to understand our answers; for truth can only be seen when revealed by God through his grace and only as we humble our self to accept it by faith. God resist the proud but gives grace to the humble. 1Peter 5:5
  Let it be made known that God is calling all who have “ears to hear” to come out from among them, the false religious system and be saved by returning to their first love and first works (Rev 2:4-5) of the covenant and the priesthood which Christ provided by the shedding of His blood. The covenant is the way of faith by which we walk in agreement with God therefore he promises to be our father and us his children.
  This is an offer of clemency to save you from His wrath to come which will come upon the ungodly, the fruitless ones who walk contrary to all that is true and holy. Those who reject Gods offer of clemency will be made to shed their own blood for the rejection of the blood of Christ.

  “Salvation is the product of the new covenant priesthood.”
  In Christ ~Evangelist Melissa

 11. Chris says:

  I’m confused…who’s right here? Guess we’ll have to wait for Jesus’ return and see?

 12. Greg says:

  Chris,

  What are you confused about?

  Greg

 13. Kay says:

  Deb and all,
  Thanks for opening this debate about this cult (cult it is!)

  I have close family that are caught up in their web of deceit, but cannot do anything other than hope and pray that they will see the light. As a Christian trying to live in God’s will each day, I just make the most of each opportunity to show them the correct way, and pray for God’s patience with these beloved family members. I do however support the Crusade that you have embarked on because if its importance to others that could get caught up in their cult. I advocate passion, but to blindfold young people and feed them convenient half-truths is plain open sin.
  Keep up the good fight with the correct protection, holy armour and the Sword of truth.

 14. Rina Bekker says:

  I am Rina Bekker and just want to let the readers know that for more than 2 years now, I am no longer part of this ‘ministry’. I saw many errors in Von Anderseck’s doctrine when I worked closely to him and his wife in the ministry.

  Their doctrine on the so-called CHARITY [love of God] are the worst form of deception I have ever seen and one can clearly see the NIMROD system [pyramid system] at the base of this ministry. ONE MAN at the top, the CHIEF ONE, [clergy] and the lay people who are not allowed to think for themselves but only have to confirm him in his self appointed position. The NIMROD SYSTEM was the first attempt by man, after the flood to set up a priesthood between man and God, to control the people.

  Many of Von Anderseck’s doctrines are written to keep him in this place at the top and anybody who question anything, or disagree even in small matters as for instance, function in the ministry, are immediatly cut off from fellowship…and…..YOU ARE NO LONGER SAVED.

  Von Anderseck and his wife Maria’s word is God’s LAW. In this we can see the Diotrephes spirit at work!

  Von Anderseck claims to be the CALLED APOSTLE FOR THE END TIMES, and he claims to receive revelations from the Lord, but in the years that I was supposed to have worked with him he was never available and his wife Maria did everything. When they came to Mossel Bay, South Africa, his true colours start to show as they slowly but surely indoctrinated the people to see him as the CHIEF STEWARD and the top man in the Headship of Christ.

  His claims as the CHOSEN APOSTLE and many other claims concerning his ministry are very similar to the claims and teachings of the World Wide Church that was established by Herbert W. Armstrong. Both these men claim to be the CHOSEN APOSTLE, the one to RESTORE THE CHURCH based on the REVELATIONS they have received. One can only wonder how God can be so confused? Seducing spirits are known to duplicate ‘revelations’ and the fact that both these men had the same REVELATION OF CALLING is already a point of concern.

  Von Anderseck’s book, The Antichrist Code, was NOT written by himself, but his wife did research in coalition with another person who at that stage was also an apostle of S8Week. In fact, this person [i dont want to mention her name because i think she also was abused enough] did most of the research and writing in this book. Many things in this book are misleading, such as the doctrine on ALIENS, FALLEN WATCHERS, CROP CIRCLES etc.

  I can only thank God that I saw through these people. I was kicked out of the ministry because I was in disagreement with many things they did. The way they treated people is to say with one word UNGODLY! God did not sent His Son only to bring us KNOWLEDGE, but also to show us His love and unconditional care..

  I still have files and files of Von Anderseck’s teachings and I will keep it because I have the evidence of how many times he has changed his mind on certain things in the teachings, or maybe he has just forgotten what he has said before. I also have letters which I have saved during the years being with them. These letters are the evidence of how they used me to help them stay in control. When i was kicked out, I was accused of being manipulative, controlling, abusing the believers etc. This is how clever cult leaders are! They do not do the dirty work but use others to do it for them and when the paw paw hits the fan, they just stood back, accuse that person and kick them out, asking the others to break all contact with such a person. [again we see the Diotrephes Spirit and the doctrine of the Nicolaitanes at work]

  Be carefull for the ministers of the S8Week, their CHARITY stretches just as far as you are willing to submit to first of all the STEWARD of this week, the CHIEF ONE, the ONE MAN at the top!

  Rina Bekker

 15. Dear Rina

  It is a miracle and only by the grace of our lord Jesus Christ that you escaped the clutches of these people. I know you are hurt and traumatized, being betrayed is a feeling that never quite goes away, but there is something you can do. You can expose these people for all they are worth to help save those who land up in their clutches. You have information that no one has, and this information you can take to the Bible and debunk and write articles about exposing them for the false teachers that they are.

  The big question Rina is, what gospel are you following now? because the churches out there are just as false as von Andersecks cult – where you are spiritually?

  Debs

 16. Martin Horan says:

  A lot of good replies above!
  It never ceases to astonish me that the amount of people I know personally, who call themselves Christians, do not only want signs and wonders but actually go off all over the place to find these things. It can be very disheartening trying to reason with them. I know churchgoers who will not even debate the issues of Toronto, Hinn, Joyce Mayer, Alpha, and so on. Their minds are made up that these things are from God.
  I have a relative who sees dark angels and demons everywhere–since she took up yoga! She doesn’t believe she has to repent of having practised yoga, much as my wife and I have given her literature exposing the subject. But this lady loves churches–especially the ones with “holy” pictures and statues. A “holy” man (someone togged up in religious garb) will have her in deference to him. Once, when I was commenting on Islam, she reminded me that Moslems are very religious people–meaning it was a good thing.
  Another religious relation told me that Moslems are often better Christians than Christians!
  One “Christian” got into a fury with me and started shouting because I thought it was wrong to make pictorial representations of Christ. It happened in a cafe here in secular Scotland. Embarrassingly, diners were taking note of this livid person. This same churchgoer–who used to run an Alpha course–very angrily asked was I suggesting that he did not have the right to paint a portrait of Jesus.
  Seeing the fury he was in I did not dare ask him how he knew what Jesus looked like. I had just stupidly quoted a Scripture to him which was partly the cause of this outraged retort.
  Please don’t quote definitive Scriptures to people who think they have the right to worship God as they see fit! When I did, it made this man–who I consider to be a friend–so furious that he was actually shaking with rage.
  I acknowledge that it was my fault for being so stupid.
  You see, I have already infurated Christians(?) by quoting Scriptures to them which contradict their cherished beliefs. When it does they do not like it. They do not like it at all. Sorry, but that does make me suspect their Christianity.
  And quoting Scripture to them can have the affect of making them see you as self-righteous. Those who contend for the faith these days are often called pharisaical.
  I try my best to be guided by God’s word. I have had to get of the track many times in the past, and sometimes turn around and go in the opposite direction because the Bible says the opposite from what I’ve believed.
  Having gone to Catholic schools from childhood till my teens, and then been involved in the Armstrong cult, I’m all too aware of being forced to squeeze the Scriptures to fit a paradigm. That’s why I try to make sure I have to be ready to drop any and all beliefs that contradict God’s Word.
  The sad thing with the detractors in the above debates–as with Catholics, Armstrongites and any other cultists or signs and wonders followers–is that they are unaware they are doing so.
  It can be very depressing having to deal with them and you can feel like you’re trying to blow against a gale. So I have to say, well done to all those above who earnestly contended for the faith once delivered. You all did well.
  Thanks again for this site, Deborah.
  It can pick me up when I’m down. I’m sure it’s the same for others who can feel alone among these end times delusions and apostasy.

 17. Thank you for all your comments Martin, they are truly appreciated 🙂

 18. Geert De Decker says:

  Chances are it’s the prophet Mohammmed that appeared in the cloud above Mossel Bay.

 19. Martin Horan says:

  Anytime, Deborah. It’s you who deserves the thanks.

 20. Micheline says:

  Good morning DTW,

  I have spent 2 days reading all 259 posts…

  I found everything these people from S8W said, going straight over my head. Some of Eric’s posts, I had to read 3 or 4 times and still it didn’t make sense, AT ALL.

  As for Monique and Melissa, I started reading their posts but gave up half way through. I used the responses from Debs, Michael, Greg and BL, to ‘sort of’ explain to me what these ladies were saying.

  They use the same wording and sentence structure, as if coping straight from some form of man-written book. I found their posts heavy, sometimes dark and almost emotionless, definitely taught and rehearsed, no room for movement/discussion and no love/compassion.

  Things like the following confused me:
  -“Salvation is the product of the new covenant priesthood.”…normal English please!
  -SIGNS of the weeks of Enoch…what????
  -‘Apostle Eric says’…with respect, this is rediculous!
  -Covenants will change (post 68)…?
  -We will include any names of those who depart from Christ and yet claim apostolic authority apart from His kingdom and sanctified government which SIGN the Lord of hosts has granted through this stewardship and trust of His grace. (post 69)…?
  -We are in the 2nd covenant still and require these tokens for your faith to be made perfect in Christ. (post 71)…what tokens?
  -only apostles can confirm if a persons faith in Christ….says who?
  -speaking in tongues equals salvation…?
  -aggg more but don’t want to read through all their “issues” again.

  Their “believes” sounds cold, too many man-made additions. I have never heard of these books they use (Enoch, Adam & Eve)…thank goodness. God’s Word does it for me, all I need know, to love Him, obey Him and trust Him.

  Why can’t it be kept simple:
  1. Accept Jesus as Saviour
  2. Repent your sins
  3. Listen to the Holy Spirit
  By the above will we know our Heavenly Father, we will read His Words and start the learning process.
  See, I believe that the Lord knows we are “useless” when it comes to obeying Him, therefore He had to give us His Son. He had to make things simple for us to even come close to loving and thus, obeying Him.

  HOW WONDERFUL IS THAT—HE has done ALL the WORK—all we have to do is listen, obey, trust and have faith.

  Now that I call a FULL LIFE on earth and an ETERNAL FUTURE with Him.

  Eazy-ca-peasy, I added nothing, I took nothing away.

 21. Micheline says:

  Oi, a few spelling err above, pls forgive me Debs.

 22. Micheline

  I am the master spelling error maker, if you can catch up to me, then you will be allowed to ask for forgiveness 😉 until then, just shrug yer shoulders and laugh 🙂

 23. Truthful Conversation says:

  My stomach turns at how people can become so deluded and deceived! What a load of rubbish these people preach.. you are so right about religious pride Martin.. and the pride in their false beliefs is astonishing! .. I looked at the picture, and personally it looks like a mahoosive tack (drawing pin) to me.

 24. Timothy says:

  I have not been reading this site for a while so I enjoyed catching up. The first shock was to see the face of Apostle David vonandersec, the crown prince son, writing as JOHAN??? accusing Greg of chasing after a certain blond lady. The truth is that David got married to the cult publisher Lucinda, (the Mossel Bay trumpet lady) as soon as her divorce got through. This marriage lasted days. Then Apostle David got married to a certain blond lady which sold her soul to the group and was titled Evangelist Conny. This also lasted a month and the Apostle left for America for good without his blond wife.

  Surely this is evident of the rotten core without God. I wonder what Chief Apostle Eric has to say about this?

  My wife is still diligently following the Chief Apostle clan and has recently been crowned with the title of Apostle.

  My reason for this entry is to warn others to stay away as this group is still between me and my wife.

 25. Timothy

  Oh Timothy, what a story. I feel for you. Definitely ROTTEN to the core. I pray that your wife’s eyes are opened to the truth, that she is caught up in a cult. I pray that you are there to catch her when she falls out of this horrible mess.

 26. Greg says:

  Timothy & Deb:

  Hi Timothy,

  I may have asked you this before on another site (ETPW)…and it is that I would love to chat with you privately about some issues in regard to all of the above. I would be quite happy for Deb to give you my e-mail address and maybe you could drop me a line.

  Deb: It is fine with me if you pass on my E-mail address to Timothy.

  Greg..

 27. Greg

  No problem, I will do that.

 28. Die Afrikaner volk (Boerevolk) het nog altyd kinders wat met die helm gebore is so te sê aanbid omdat hulle kwansuis ‘n spesiale gawe van God ontvang het om in die toekoms te kan sien en te voorspel. Hier’s ‘n insiggewende artikel wat meer insae gee oor Siener van Rensburg se sg. gawe van God.

  http://versoening.weebly.com/1/post/2010/11/siener-van-rensburg-profeet-van-god-of-misleide-man.html

  Lees dit asseblief met onderskeiding. Ek stem bv. nie saam met die skrywer oor sy siening rondom Angus Buchan nie. Die res wat hy oor Siener van Rensburg skryf, is in die kol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *