Collage of Self Proclaimed Gods and Messiahs

Deborah (Discerning the World)

Discerning the World is an internet Discernment ministry based in Johannesburg South Africa that was founded by Deborah du Rand in 2008. Tom Lessing joined Deborah in May 2013. Tom Lessing founded the website “Waak en Bid/Watch and Pray” which was closed in 2013 and articles moved across to DTW.

35 Responses

 1. J says:

  I keep forgetting the big O hasn’t declared herself a god yet.

 2. Moemsie says:

  Hallou Elmarie is jy Afrikaans?

  Ek is so bly ek het hierdie blog ontdek! Hier op ons ou klein kusdorpie gebeur snaakse dinge-veral in die NG kerk! Gesamentlike dienste met katolieke priester (het nog net gebid-maar hy is daaaar! ) Dan vier die klomp `Lent` met kerse in die buitelug! Sommer nog baie ander dinge. Hier is heelwat x-Moreletta Parkers hier!

  Hierdie `vals christus en vals profeet-gallery is uitstekend!!!!!
  Maranatha!

 3. Elmarie A says:

  Moemsie wrote:

  Ek is so bly ek het hierdie blog ontdek! Hier op ons ou klein kusdorpie gebeur snaakse dinge-veral in die NG kerk! Gesamentlike dienste met katolieke priester (het nog net gebid-maar hy is daaaar! ) Dan vier die klomp `Lent` met kerse in die buitelug! Sommer nog baie ander dinge. Hier is heelwat x-Moreletta Parkers hier!

  Ek heet jou welkom van ons almal hier af hier en hoop van harte die artikels hier kan vir jou behulpsaam wees.

  Sjoe dit is n eerste dat ek hoor dat n katolieke priester gaan bid saam met protestante van die NGK. Nou wat se die x-Moreleta’s daar of is hulle deel van die NGK daar by julle?

  Ek kan ook die artikels van Prof Johan Malan hier op DTW ten sterkste aan beveel. Hy skryf meer en deels vir die Afrikaanse Christene en sy verduidelikings van die valshede in die kerke is mooi uit een gesit.Ons het heelwat van sy artikels al hier op die blog geplaas en jy kan ook sy webwerf besoek http://www.bibleguidance.co.za/ baie artikels wat my gehelp het saam met gebed en leiding van die Heilige Gees in my soeke na die waarheid wat ek gevind het.

  Ja die dwaal strominge in die Ng Kerke is inderdaad iets wat ek nie gedink het ek gaan sien in my leeftyd nie ons leef in intersante tye. Dit is n terugkeer na Rome toe? Ek het gevind dat die NGK se dwaal leeringe baie strome het wat hulle volg.

  Meditasie, Lectio Devina, Labyrinth Gardens, Kerse brand,ens ens is maar net geneem en aanvaar in die NGK. asook die RK se feeste soos Lent, ja dit alles vorm deel uit van die dinge wat mense stom slaan as dit by hulle gebeur (die wat weet en besef dit is verkeerd) en min mense is bereid om vir die waarheid op te staan in die kerk vandag. Ons weet en verstaan die dinge gaan een dag (gou) die wereld lei na die aan bidding van die anti-chris . My gebed is dat Jesus ons gou moet kom haal as dit Sy wil is. Ons moet waak en bid asook wakker bly en ons olie lampies vol hou ten alle tye.

  Laat weet asb as ons verder van enige hulp kan wees.

 4. Moemsie says:

  [EDITED by DTW: Can go here for pictures: http://www.discerningtheworld.com/2010/09/11/palace-of-peace-and-reconciliation-located-in-astana-kazakhstan/ ]

  Hello please have a look at this `interfaith palace` pyramid!!!!!!!!!!!!!!

 5. Elmarie A says:

  Moemsie wrote:

  Hello please have a look at this `interfaith palace` pyramid!!!!!!!!!!!!!!

  Wow wow dit is nou n nuwe ding vir my en ek nog nie van dit gehoor of gesien nie. goed ons sal bietjie ondersoek instel dankie!

  Nou is dit rus tyd hier tot more …..

 6. Deborah (Discerning the World) says:

  Moemsie

  Yeah, I have seen this before. But for the life of me I can’t remember where. I am sure it was a video. Now it’s going to drive me nuts as to where I saw this video.

  Thanks for bringing this to our attention.

  If you want to see something really scary check out the Denver Airport: http://www.discerningtheworld.com/2009/08/19/a-new-world-order-airport-with-an-arrangement-of-occult-art/

 7. Grant C says:

  Hullou Moemsie

  Jong, Elmarie is eintlik ‘n baie oulike Russiese-Sjinese-boere meisie, met baie Indieer, Ierse en Vrystaater voorouers, baie soos ek, maar net baie vrouliker en mooier. Dis juis hoekom sy so lekker in Afrikaans kan gesels, terwyl ek die Ingels gooi want ek is mos. En dis nou die grootste klomp ‘nonsies’ wat ek in ‘n lang tyd geskryf het, ek dink ek is klaar in die moeilikheid.

  Maar noudat ek dit afgehandel het, wens ek jou met baie warmte en liefde welkom te heet by hierdie blog. Soos jy self nou al sien by jul kerk, verkeer die Christelike geloof onder die grootste druk van alle tye. Ernstige dwaalleer het by die meerderheid bekende kerke al diep ingekruip en is besig om teen ‘n geweldige spoed toe te neem. Lees asb onder andere Matt 7:15 en Mar 13:22-23.

  Dit is vandag ‘n rariteit om gesonde, soliede, onbeinvloede Bybelse leringe vanaf ‘n preekstoel te hoor, en die gemeentes val daarvoor sonder verset, omdat hulle lui geword het om alles in die Woord te toets. Dit word blindelings aanvaar dat die persoon met die mikrofoon die waarheid verkondig, wat baie lankal nie meer die geval is nie. 1 Joh 4:1 en 1 Tess 5:21.

  Ek is seker jy is bewus van baie van hierdie dinge, juis omdat jy hierdie blog ontdek het. As jy bietjie gaan lees deur al die artikels wat handel oor onder andere, die geestelike dwalinge, valse predikers, valse evangelie en ekumeniese beweging, sal jy gou agterkom hoe ernstig en groot die probleem alreeds geword het, en dit is lank nie verby nie. Jy sal ook baie kommentaar lees van honderde mende wat die valse kerk verdedig met alles behalwe die ware Woord van Christus.

  Mag ek aanbeveel dat jy die breedvoerige artikel lees (sien skakel hieronder) wat in Afrikaans hierdie dinge in perspektief stel:
  http://www.bibleguidance.co.za/Afrartikels/Valseleringe.htm

  Seengroete!

 8. Elmarie A says:

  J wrote:

  I keep forgetting the big O hasn’t declared herself a god yet.

  You mean to say Oprah ?

 9. Moemsie says:

  Hallou Elmarie! Te lekkerrrrr om in Afrikaans te kommunikeer-ek het gedink die `wagters op die mure` in Suid-Afrika is maar baie min-en veral onder Afrikaansprekendes! Baie dankie ek sal BESLIS die webwerf besoek wat jy aanbeveel!

  Die x-Moreletas is ontstoke maar maak nie `n piep nie! Ek is op die oomblik kerkloos! Ek is met Engelsman getroud en sodoende het ons in die Engelse kusdorpie van kerk na kerk gegaan en uiteindelik in die Baptist Church beland waar ons `n ou Evangelis predikant gehad het. Hy het Openbaring van die preekstoel af in Bybelstudie- formaat gepreek asook Bybelstudies aangebied. Hy was wel-geskool in Koine Grieks. Die presiese weergawe van die uiteensetting van Prof Johan was ook sy uiteensetting. Ons as `n gemeente was bevoorreg om hom vir 8 jaar tot sy dood (Hy is oorlede op ouderdom 80 jaar)as predikant te kon he!

  Na sy dood het `n `wereldse populere` predikant aangekom… nou ja..

  Als wat uitkruip uit gate uit kom hier aan- Die Methodiste predikant is `n uitgesproke `contemplative prayer` aanhanger en hy het vir `n jaar op `n Buddhistiese Retreat in Natal-ek dink PieterMatrizburg gaan bly en selfs vir hulle `n webtuiste begin! Die retreat se naam is Shantivanam. Met sy aankoms hier het hy weer `n retreat in oos-indie gaan bywoon by die Father Bede Griffiths interfaith retreat- Dan is hier `n spookuitdrywer(sy vra R2000 vir skoonmaaksessie) wat saam met die Charismate bid vir reen!

  Ons kan maar net in Jesus veiligheid en versekering he-dis al baken in hierdie dae!

  Ek sal nou dikwels hier kom inloer
  Dankie

 10. Moemsie says:

  Thanks Deborah! NOW THAT is scary, freaky and other words I cannot find this time of the morning!!

 11. Deborah (Discerning the World) says:

  Elmarie is eintlik ‘n baie oulike Russiese-Sjinese-boere meisie, met baie Indieer, Ierse en Vrystaater voorouers

  I can’t even begin to picture what that must look like.

 12. Elmarie A says:

  Deborah (Discerning the World) wrote:

  I can’t even begin to picture what that must look like.

  Neither can I whaaa haaa lol lol

 13. Moemsie says:

  Dankie Grant vir die verwelkoming en jou beskrywing van Elmarie! Sy kan net pragtig wees met al die gene!! Dankie vir die verwysing na die Afrikaanse artikel -ek gaan nou koffie maak en dan dadelik begin lees!
  Seenwense met jul werk!

 14. Elmarie A says:

  Moemsie wrote:

  ek gaan nou koffie maak en dan dadelik begin lees!

  Groot asb gee jou terug voer. Geniet die Koffie en lees!

 15. Elmarie A says:

  Moemsie wrote:

  Ek is op die oomblik kerkloos! Ek is met Engelsman getroud en

  Ek is in dieselfde bootjie en met n Engelsman getroud ja lol lol
  Ons is ook kerkeloos hier in Pretoria ons is toegegooi met die Moreltta “Groot” kerk en Lewende Woord en Hatfield Babtist en CRC van At Boshof en CFC en Doxa Deo en Turn to God beweging en Verwaalde NGK , Metodiste, Roomse Katolieke, Sewende Dag Adventiste, Jehovah Getuies en en en en en en die lys raak net langer en langer.

  Dan het julle seker ook daar die mense wat die duiwels uit die dorp uitdryf met prayer walking deur te gaan staan by die dorp se uit en ingange en op hoe geboue of berge. Prof Malan het mooi artikel wat dit verduidelk ook ek sal vir jou die link stuur. Prof Malan het ook dvds en cds in mp3 vorm wat jy kan bestel van sy webwerf af.

  Soos ek gewoonlik se ons moet waak, bid, wakker bly, die trompet blaas en waarsku en ons olie lampies vol hou 24/7.

 16. Grant C says:

  Moemsie

  Baie dankie vir die goeie wense, en ook baie dankie vir die feit dat jy die Waarheid verdedig en nastreef tydens hierdie vreeslike moeilike tye in die kerk. Dit is ooglopend uit jou kommentaar dat jy ‘n baie goeie begrip het van wat verkeerd is.

  Ons het baie te danke aan ‘n spesiale mensie, Deborah, wat oorspronklik die insiatief aan die dag gele het om hierdie blog beskikbaar te stel vir die doel. Dit is nie ‘n maklike taak om daagliks blootgestel te wees aan die mishandeling afkomstig van die wat die Christelike geloof wil afbreek en verdraai nie, en sy plaas haarself reg in die spervuur om dit te doen.

  Hierdie blog is ook afhanklik van mense soos jy wat die suiwer Woord wil beskerm en al die valshede in die kerk kan openbaar, ten beskerming van die Christelike Geloof en van die wat nie in ‘n posisie is om dit te kan doen nie. My hart gaan uit na al die ouer mense, mense wat nie toegang het tot vervoer nie, mense wat nie eers kan lees of skryf nie wat afhanklik is van die gesproke evangelie, siekes en kinders wat mislei word, of ontneem word, van die Waarheid a.g.v. die valse leringe binne die kerk wat hulle wil vertrou.

  Jou deelname word opreg waardeer.

 17. Moemsie says:

  Ja… ek het klaar gelees en dink ek gaan aan die huil gaan. Dis hartseer om te lees hoe ver die dwalinge en vervalsings gevorder het.
  Ek jubel wel omdat ek hierdie artikel kan aanstuur vir ander om te lees-veral die wat in die dwalinge geval het! Dankie aan julle en Prof Malan.

  Hier is soveel mense-(Afrikaanssprekendes) wat ook in die Rick Joiner slaggat getrap het en hulle ore bottoe druk met hul vingers. Ek glo en vertrou hierdie artikel kan deurdring.

  Oook vreeeeslik hartseer hoe die Heilige Gees vervang word deur `n heilige gees wat die aandag op `homself` vestig! Ek het dit nog nie so ingesien nie! Prof Malan slaan die spyker op die kop- die heilige-selfverheerlikende gees het nou amper al die kerke en groepe in ons dorpie van hulle voete af geslaan. Ek sal op later stadium meer uitbrei wat ek hier waarneem. Dit maak nou alles sin!

  Dis `n waardevolle artikel! Dankie weereens!

 18. cecilia says:

  Hallo Moemsie!

  ‘n vraag (as ek mag) : wie was die “ou Evangelis predikant” genoem in jou kommentaar?

  o ja, sterkte met die “lees van al die artikels op hierdie webwerf”! die kennis wat hier vervat is, is kosbaar en beslis die moeite en tyd werd!
  cecilia

 19. Moemsie says:

  Ek is so dankbaar dat ek die naweek bietjie internet- tyd het! Die familie is almal dorp-uit vir kuier in PE en ek-omdat ek skoolhou en toegegooi is met nasienwerk-het ek agtergebly-ek en die woefe en kietsiekat. Die gewone roetine is gelukkig gehalveer en ek het myself toestemming gegee om`op te vang `met die daaglikse verwikkelinge op politieke en kerklike gebied.(Veral die brand van die Korhaan-oeps lol ..die kohran!) Dit is wonderlik dat ek julle ontdek het-ek het Rob Rufus ingetik-en om een of ander rede hier beland! (Die dorpie het `n stewige navolging van die emergent-ou en my man was voorgekeer deur `n aanhanger wat hom gesmeek het om iets van die ou in Oos-London by te woon.Dis wild!

  Ek sien heelwat artikels hierwat ek kan oplees -uitstekend! Dis net lekker om te weet hier is materiaal wat aangestuur kan word na vriende en familie!

 20. Moemsie says:

  Hallou Cecilia!
  Die ou predikant se naam was Rev Ken Hinds. Hy en sy vroutjie was vir 17 jaar in Tanzanie as sendelinge en na vele ander roepinge het hy sy oudag hier op die dorpie kom deurbring-hardwerkend in die Woord van die Here. Elke preek het altyd die evangeliese boodskap bevat. Hy het `n boekie geskryf-`The day of the Lord`,so met die een vinger getik-(en met hulp van sy kleinseun)- .`n Kerkganger het dit vir hom gepubliseer-kosbaar.

 21. Deborah (Discerning the World) says:

  Thank you Grant! Thank you.

  Now it’s afternoon nap time haha.

 22. Deborah (Discerning the World) says:

  Heya C :)

 23. Amanda says:

  Moemsie

  ek het gedink die `wagters op die mure` in Suid-Afrika is maar baie min-en veral onder Afrikaansprekendes!

  Maak gerus ‘n draai by Waak en Bid / Watch and Pray vir baie artikels in Engels of Afrikaans oor die afval van die kerk en ook spesifiek die NGK.

  Is jy bewus van die Faith & Reason Conference van 2010 wat deur die jong manne van AntWoord georganiseer is? DVD’s en MP3’s is beskikbaar vir 2010 en 2009.

 24. Elmarie A says:

  Moemsie wrote:

  Ja… ek het klaar gelees en dink ek gaan aan die huil gaan.

  Moemsie ek wil jou se ek het gehuil toe die waarheid en werklikheid na vore getree het en ek wil jou se die web word net groter en groter as mens tot die besef kom hoe meeste van die name soos Rick Joiner, Rick Warren, Rob Bell, Copeland’s, ens ens ens net eenvoudig almal verbind word met mekaar. Dit is dinge waarvan ons moet weet en kennis neem en die Tsunami golf word net groter vinniger en weier soos wat ons die einde van die huidige kerkbedeling bereik en dit is besig om tot n einde te kom teen n spoed. Die One World Religion, One World Economy en One World Government is baie naby inderdaad.

  Geniet jou navorsing en lees werk :-)

 25. Elmarie A says:

  Deborah (Discerning the World) wrote:

  Now it’s afternoon nap time haha.

  You need a rest indeed yooouuuu have been very very Buzy for the last 24hours me can hardly keep up aaagh I gues it happens with age that one slooooowwwwwssss down lol lol . Enjoy your much deserved rest Debs.

 26. Dirkie says:

  Deborah, this building, or something extremely similar was used in the Da Vinci Code – Movie, apparently built over the grave of Mary Magdalene in the story, if I can remember correctly.

  Moemsie, Elmarie, Grant, Cecilia – ek lees hierdie blog al vir ‘n geruime tyd. Ek moet sê dat sommige van die artikels my so uitboul dat ek sommer vir dae lank moet mediteer en bid oor die inligting. Ek is maar ‘n eenvoudige Afrikaner wat na 40 jaar in die NGK die Waarheid buite die kerk tussen ‘n klein groepie christenvriende ontdek het. Ook skoolgehou tot einde verlede jaar by ‘n christen privaatskool en was in ‘n Rhema gemeente. Maar God is in beheer van ons “destiny” en het ons begin 2010 verhuis. Nou het ek soveel meer tyd om die Waarheid te soek en alhoewel hier deel van ‘n jong gemeente sonder enige affiliasies, het hierdie blog en van Ds Johan se artikels my geskok uit my dwaal dat almal wat Jesus! uitroep nie beteken dat hulle Hom dien nie. So het baie waarna ek opgesien het tot ‘n spreekwoordelike val gekom. Ek het ook trane van skok en teleurstelling gestort!

  Deborah, thank you so much for your great work.

  Be blessed!

 27. Deborah (Discerning the World) says:

  Dirkie

  Wow, thank you. That is so appreciated at this time, you have no idea :)

  The building in the Da Vinci code was in France – also a triangular shaped architectural building – I forget the name now.

 28. Elmarie A says:

  Dirkie wrote:

  Ek het ook trane van skok en teleurstelling gestort!

  Baie dankie dat jy deel met ons Dirkie.

 29. Burning Lamp says:

  Debs, was the trianglular building Dirkie is referring to in the DaVinci code be the Louvre in Paris? Not to insinuate there is anything particularly sinister about that building’s design – it is simply a museum of art, some of which is pagan and some are simply beautiful paintings. Been there a couple of times and didn’t pick up any bad vibes.

 30. Deborah (Discerning the World) says:

  BL

  Yeah, that’s it. I think they used the Louvre because of it’s triangle design. Satan has an obsession with triangles lol.

 31. Moemsie says:

  BL
  The triangular addition to the Louvre Museum was designed by IM Pei ( Chinese Architect) It was speculated that the pyramid has 666 glass panels but cannot confirm it. I have newspaper clipping from years ago (about the the time It was completed that says that on the caption) IM pei designed a great number of modern buildings

 32. ron b says:

  does anybody know what the vissarion’s take on the rapture is?

 33. Deborah (Discerning the World) says:

  ron b

  Jesus does not even know when the rapture will be, so why are you asking.

 34. Paul says:

  Deborah, I am surprised that someone with your obvious intelligence and vast Scriptural knowledge believes in the Rapture!

 35. Deborah (Discerning the World) says:

  Paul

  >> Deborah, I am surprised that someone with your obvious intelligence and vast Scriptural knowledge believes in the Rapture!

  Laugh out loud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terms and Conditions for Submission of Comments

Terms and Conditions:terms and conditions

Because this world is becoming more evil by the minute and Discerning the World is coming under attack more often from people with some very nasty dispositions, we now have ‘Terms and Conditions for Submission of Comments’ which you need to agree too before you can comment – this is to protect us and you when you comment on this website.  If you are not here to harm Discerning the World and it’s authors, please by all means comment, however if you are here to cause harm in any way, please don’t comment.

The following conditions does not mean that the authors of Discerning The World permit only opinions that are in agreement with us. This also does not mean that we fear dissenting opinions or ideas that are contrary to the beliefs that we hold (and/or that of the revealed Scriptures of the Holy Bible).

The following describes the Terms and Conditions applicable to your use of the “Comments” submission service at the Discerning the World website.

BY CLICKING THE “POST COMMENT” BUTTON FOR YOUR COMMENT, YOU AGREE TO BE BOUND BY THESE TERMS AND CONDITIONS AND ABIDE BY ALL OF THE RULES AND POLICIES SET FORTH HEREIN. IF YOU DO NOT AGREE TO THESE TERMS AND CONDITIONS, DO NOT SUBMIT YOUR COMMENT TO DISCERNING THE WORLD WEB SITE.

 1. Discerning the World owns and operates the DiscerningtheWorld.com site (the “Site”). Your use of the features on the Site allowing for submission of a “Comment” is subject to the following terms and conditions (the “Terms”). Discerning the World may modify these Terms at any time without notice to you by posting revised Terms on the Site. Your submission of a “Comment” to the Site following the modification of these Terms shall constitute your binding acceptance of and agreement to be bound by those modified Terms.
 2. By submitting a “Comment” you are accepting these Terms through your clicking of the “POST COMMENT” button.
 3. Discerning the World has the right, but not the obligation, to take any of the following actions, in Discerning the World’s sole unfettered discretion, at any time, and for any reason or no reason, without providing any prior notice:
  1. Restrict, suspend or terminate your ability to submit “Comments,” to the Site;
  2. Change, suspend or modify all or any part of the Site or the features thereof;
  3. Refuse or remove any material posted on, submitted to or communicated through the Site by you;
  4. Deactivate or delete any screen names, profiles or other information associated with you; or
  5. Alter, modify, discontinue or remove any comment off the Site.
 4. You agree that, when using or accessing the Site or any of the features thereof, you will not:
  1. Violate any applicable law or regulation;
  2. Interfere with or damage the Site, through hacking or any other means;
  3. Transmit or introduce to the Site or to other users thereof any viruses, cancel bots, Trojan horses, flood pings, denial of service attacks, or any other harmful code or processes;
  4. Transmit or submit harmful, threatening, abusive, harassing, defamatory, deceptive, fraudulent, obscene, indecent, vulgar, lewd, violent, hateful or otherwise objectionable content or material;
  5. Transmit or submit any unsolicited advertising, promotional materials, or spam;
  6. Stalk or harass any user or visitor to the Site; or
  7. Use the content or information available on the Site for any improper purpose.
 5. You retain the Copyright of any “Comment” you submit to Discerning the World. By submitting a “Comment” to Discerning the World, you agree to grant Discerning the World a irrevocable, non-exclusive, royalty-free, perpetual license to use the material or commentary that you have submitted, in any medium and in any manner that Discerning the World may, in its sole unfettered discretion, choose.
 6. By submitting a “Comment” to Discerning the World, you agree to comply with the following rules concerning such submissions:
  1.  You agree not to include in your “Comment”:
   1. Any false, defamatory, libelous, abusive, threatening, racially offensive, sexually explicit, obscene, harmful, vulgar, hateful, illegal, or otherwise objectionable content;
   2. Any content that may be seen as stalking or harassing of any other Site contributors;
   3. Any content that personally attacks an individual. (An example of a personal attack is posting negative comments about an individual in a way meant to demean that person. Note that posting your opinion about someone’s ideas, doctrine or actions is not a personal attack);
   4. Any content that discloses private details concerning any person, for eg., phone numbers that have not been made public, photos that are not in the public domain, residential address that is not public, ID numbers, Social Security numbers, email addresses that are not in the public domain, etc.;
   5. Any content that you know to be false, misleading, or fraudulent;
   6. Any use of profanity;
   7. Any content including advertisements or otherwise focused on the promotion of commercial events or businesses, or any request for or solicitation of money, goods, or services for private gain;
   8. Any content that contains software viruses or any other computer code, files or programs designed to interrupt, destroy or limit the functionality of any computer software or hardware or telecommunications equipment; or
   9. Any content directly or indirectly soliciting responses from minors (defined as anyone under 18 years of age).
 7. FAIR USE NOTICE:
  1. If any part of the “Comment” is not your original work, it is your responsibility to add the name of the third party, name the book with page number or a link (url) to the website where you obtained the information.
  2. Your “Comment” may contain Copyrighted material, the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. You are however allowed to make such material available in your “Comment” in an effort to advance understanding of environmental, political, human rights, economic, democracy, scientific, and social justice issues, etc.  This constitutes a ‘fair use’ of any such copyrighted material as provided for in section 107 of the US Copyright Law. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, the material on this Site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes. For more information go to:http://www.law.cornell.edu/uscode/17/107.shtml.
  3. If you wish to use copyrighted material from a website or any other medium for purposes to add to your “Comment” that go beyond ‘fair use’, you must obtain permission from the copyright owner. (Fair Use means you may quote from copyrighted sources, but you may not publish the whole article, book, etc., in your “Comment”.)
 8. You are solely responsible for the “Comment” you upload, post, transmit or otherwise make available to others using this Web Site. Under no circumstances will Discerning the World be liable in any way for any “Comment” posted on or made available through this Site by you or any third party.
 9. You understand that all “Comments” on this Site are pre-screened or moderated. That means that every “Comment” needs to be approved by Discerning the World before it appears in the “Comments” section.  This is not an automatic process.  Discerning the World does this for SPAM reasons.
 10. Discerning the World has the right (but not the obligation) in their sole unfettered discretion to remove any “Comment” that is posted on or available through the Site. Without limiting the foregoing, Discerning the World has the right to remove any “Comment” that violates these Terms or is otherwise deemed objectionable by Discerning the World in its sole discretion.
 11. You understand that Discerning the World in their sole unfettered discretion is not obligated and can not be forced in any manner, be it legal or otherwise to remove any “Comment” that is posted on or made available through the Site by you.
 12. When submitting a “Comment,” you will be asked to provide your name and your email address. While Discerning the World does not object to your use of a pseudonym instead of your actual name, Discerning the World reserves the right, but not the obligation, to reject, change, disallow, or discontinue at any time any submission name that, in Discerning the World’s sole unfettered discretion, is objectionable or inappropriate for any reason. Discerning the World requires the submission of your email address, but Discerning the World warrants that it will not publish your email address to an outside third party without your consent.
 13. Discerning the World does not sell or rent your personal information to third parties for their marketing purposes. From time to time, Discerning the World may contact you personally via email. Notwithstanding the foregoing, you acknowledge and understand that the “Comments” feature of the Site is designed to permit users to post information and commentary for public review and comment and thus you hereby waive any expectation of privacy you may have concerning any likeness or information provided to the Site by you.
 14. You are solely responsible for your interactions with other users of or visitors to the Site.
  1. Discerning the World shall have the right, but not the obligation, to monitor interactions utilizing the “Comments” facility of the Site, between you and other users of or visitors to the Site. You acknowledge and agree that Discerning the World, or any third party shall not be, and you shall not seek to hold them, responsible for any harm or damage whatsoever arising in connection with your interaction with other users of or visitors to the Site.
  2. Discerning the World does not verify any information posted to or communicated via the “Comments” sections of the Site by users and does not guarantee the proper use of such information by any party who may have access to the information. You acknowledge and agree that Discerning the World does not assume, and shall not have, any responsibility for the content of messages or other communications sent or received by users of the Site.
 15. The Site contains content created by or on behalf of Discerning the World as well as content provided by third parties.
  1. Discerning the World does not control, and makes no representations or warranties about, any third party content, including such content that may be accessible directly on the Site or through links from the Site to third party sites.
  2. You acknowledge that, by viewing the Site or communications transmitted through the Site, you may be exposed to third party content that is false, offensive or otherwise objectionable to you or others, and you agree that under no circumstances shall Discerning the World be liable in any way, under any theory, for any third party content.
  3. You acknowledge and agree that the Site, and the contents thereof, is proprietary to Discerning the World and is protected by copyright. You agree that you will not access or use the Site or any of the content thereof for any reason or purpose other than your personal, non-commercial use.
  4. You agree that you will not systematically retrieve data or other content from the Site by any means, and you will not compile a database or directory of information extracted from the Site.
  5. You agree that you will not reproduce, distribute or make derivative works of the Site or any of the contents thereof without the express consent of Discerning the World.
  6. You hereby agree to indemnify, defend and hold harmless Discerning the World, its affiliates and licensees, and all of their officers, directors, employees, agents and representatives from and against any and all liabilities, losses, claims, damages, and expenses (including attorneys’ fees) in connection with any claim arising out of your use of the Site or violation of any of these Terms.

DISCLAIMER OF WARRANTY/LIMITATION OF LIABILITY.

 • YOU EXPRESSLY AGREE THAT USE OF THE SITE IS AT YOUR SOLE RISK. NEITHER DISCERNING THE WORLD, ITS AFFILIATES, NOR ANY OF THEIR RESPECTIVE EMPLOYEES, AGENTS, OR LICENSORS WARRANT THAT THE SITE WILL BE UNINTERRUPTED, TIMELY, SECURE OR ERROR FREE.
 • THE SITE IS PROVIDED ON AN “AS IS” BASIS WITHOUT WARRANTIES OF ANY KIND, EITHER EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO WARRANTIES OF TITLE OR IMLPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY OR FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.
 • THIS DISCLAIMER OF LIABILITY APPLIES TO ANY DAMAGES OR INJURY CAUSED BY ANY FAILURE OF PERFORMANCE, ERROR, OMISSION, INTERRUPTION, DELETION, DEFECT, DELAY, COMMUNICATION LINE FAILURE, THEFT OR DESTRUCTION OR UNAUTHORIZED ACCESS TO, ALTERATION OF OR USE, WHETHER FOR BREACH OF CONTRACT, TORTIOUS BEHAVIOR, NEGLIGENCE OR UNDER ANY OTHER CAUSE OF ACTION. YOU SPECIFICALLY ACKNOWLEDGE AND AGREE THAT DISCERNING THE WORLD SHALL NOT BE LIABLE FOR THE DEFAMATORY, OFFENSIVE OR ILLEGAL CONDUCT OF USERS OF THE SITE OR THIRD PARTIES, AND THAT THE RISK OF INJURY FROM THE FOREGOING RESTS ENTIRELY WITH THE YOU THE COMMENTER.
 • IN NO EVENT WILL DISCERNING THE WORLD, ITS AFFILIATES OR ANY OF THEIR RESPECTIVE EMPLOYEES, AGENTS OR LICENSORS BE LIABLE FOR ANY DAMAGES, INCLUDING WITHOUT LIMITATION DIRECT, INDIRECT, INCIDENTAL, SPECIAL, CONSEQUENTIAL OR PUNITIVE DAMAGES, EVEN IF THEY HAVE BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES, ARISING FROM, RELATING TO OR CONNECTED WITH THE USE OR INABILITY TO USE THE SITE OR ANY OTHER MATTER ARISING FROM, RELATING TO OR CONNECTED WITH THE SITE OR THESE TERMS.

16. These Terms constitute the entire agreement between Discerning the World and you with respect to the subject matter hereof, and supersede any previous oral or written agreement between us with respect to such subject matter.

Thank you!

Hi/
 
Hi/
Bye/
 
Bye/
Yes/
 
Yes/
Smile/
 
Smile/
Wink/
 
Wink/
Grin/
 
Grin/
Laugh/
 
Laugh/
Up/
 
Up/
Perfect/
 
Perfect/
Clap/
 
Clap/
Hi5/
 
Hi5/
Yahoo/
 
Yahoo/
Think/
 
Think/
Wait/
 
Wait/
Check/
 
Check/
Read/
 
Read/
Better/
 
Better/
Cry/
 
Cry/
Sorry/
 
Sorry/
Shock/
 
Shock/
Faint/
 
Faint/
Ohno/
 
Ohno/
Scratch/
 
Scratch/
Unsure/
 
Unsure/
Dazed/
 
Dazed/
Thank/
 
Thank/
 
%d bloggers like this: