Die Pre-Groot Verdrukking Wegraping – Deel 1

Tom (Discerning the World)

Tom Lessing is the author of the above article. Discerning the World is an internet Christian Ministry based in Johannesburg South Africa. Tom Lessing and Deborah Ellish both own Discerning the World. For more information see the About this Website page below the comments section.

8 Responses

 1. Pieter van der Walt says:

  Ek voel dat die mensdom heeltemal te veel konsentreer op die wegraping aspek en inplaas daarvan te konsentreer om in geloof in geloof in Jesus te leef. As die wegraping enieits met ons redding te doen gehad het sou die Here dit baie duidelik in Sy woord onderstreep het. Hy sou ook sy dissipels daarvan geleer het. In die Bybel word ons deur Jesus onderrrig oor Sy geboorte, Sy doop, Sy woderwerke, Sy lyding, Sy kruisiging, Sy opstanding en Sy hemelvaart. Ons lees van die belofte dat Jesus sal terugkeer om almal wat aan Hom behoort te kom haal. Ons word geleer dat ons in vertroue en in geloof op Jesus moet leef. Het sy die wegraping pre, middel of na die verdrukkings tydperk is, is irrelevant. Wat belangrik is, is of ons gereed is wanneer Jesus ons kom haal. Jesus het nie oor n wegraping gepreek nie of wanneer dit sal plaasvind nie. Hy het oor die nuwe koninkryk van God,Sy Vader,gepreek en dat God op n nuwe manier gaan regeer.

  Die satan is bedrywig en laat die skrifgeleerdes, predikante en nog vele meer betrokke raak in n bek- en pen gevegte oor iets waaroor Jesus nie gepreek het nie. Mense begin glo dat as jy nie in die wegraping pre of middel of na glo nie dan sal jy hel toe gaan. N man het my eendag trompop bestorm en gevra of ek in die pre verdrukkig wegraping glo. Ek was so verstom en voor ek hom kon antwoord se hy vir my as ek nie daarin glo nie is die hel my tuisland. Ek lees in die Bybel dat wanneer Jesus terug kom sal die doies wat in geloof gesterf het eerste sal opstaan en die ander wat nog leef en in Jesus glo sal dan n nuwe liggaam ontvang en opvaar na Jesus.So of daar n pre wegraping is of mid of na verdrukkings tydperk is nie so belangrik nie wat wel van uiterste belang is,is jy gereed wanneer dit plaasvind. Preek dan liewers dat mense moet gereed wees en in geloof lewe as wanneer die wegraping plaasvind. Terloops ek lees in die Bybel net van n tweede terug keer van Jesus wanneer Hy op die wolke verskyn om ons te kom haal.

  Pieter van de Walt

 2. Hallo Pieter,

  Waar en wanneer het ek gesê die Pre-Groot Verdrukking het iets met ons redding te make? Dit wys mos vir my dat jy my kommentaar nie volledig deurgelees het nie.

  Indien die koms van Jesus vir sy volgelinge by die Wegraping nie belangrik was nie, sou Paulus nooit die volgende kon sê nie:-

  Ek het die goeie stryd gestry; ek het die wedloop voleindig; ek het die geloof behou. Verder is vir my weggelê die kroon van die geregtigheid wat die Here, die regverdige Regter, my in dié dag sal gee; en nie aan my alleen nie, maar ook aan almal wat sy verskyning liefgehad het. (2Ti 4:7-8)

  Hierdie verskyning praat van sy eerste koms na die aarde maar ook na die Wegraping. Waarom verwys dit ook na die Wegraping en nie sy Tweede Koms na die aarde nie? Omdat die Wegraping en sy Tweede Koms na die aarde nie dieselfde gebeurtenis is nie. Daar is verskeie verskille tussen die Pre-Groot Verdrukking en sy Tweede Koms na die aarde. Ek bespreek dit in die opvolg van my eerste uitgawe van hierdie reeks. Het jy my hele kommentaar gelees? Dit lyk nie so nie.

  Die ou wat gesê het jy’s ongered omdat jy nie in die Pre-Groot Verdrukking Wegraping glo nie, praat loutere snert. Jy skryf:

  So of daar ‘n pre wegraping is of mid of na verdrukkings tydperk is nie so belangrik nie wat wel van uiterste belang is,is jy gereed wanneer dit plaasvind. Preek dan liewers dat mense moet gereed wees en in geloof lewe as wanneer die wegraping plaasvind.Terloops ek lees in die Bybel net van n tweede terug keer van Jesus wanneer Hy op die wolke verskyn om ons te kom haal.

  Veronderstel jy het in Paulus se tyd gelewe en die Christene in Thessaloinika wat onder vlaag op vlaag van geweldige vervolging gelewe het, sou vir jou skryf en sê hulle is bevrees dat hulle die Wegraping misgeloop het en dus reeds in die Groot verdrukking was. Sou jy vir hulle sê “Ag moonie worry nie, man. Daar’s nie so iets soos ‘n Pre-Groot Verdrukking Wegraping nie. Daar’s net een koms wanneer die Here midde in die grootste oorlog wat die wêreld nog ooit gesien het terugkom?”

  Sien, Paulus het juis vir hulle geskryf om hulle te herinner aan wat hy voorheen aan hulle oor die Wegraping meegedeel het. Hulle het gedink die ontslapenes het die Groot Verdrukking vrygespring het en dat hulle arme drommels reeds in die Groot Verdrukking was omdat hulle agter gebly het. Paulus skryf dan soos volg:

  Maar, broeders, ek wil nie hê dat julle onkundig moet wees met betrekking tot die ontslapenes nie, sodat julle nie treur soos die ander wat geen hoop het nie. Want as ons glo dat Jesus gesterwe en opgestaan het, dan sal God ook so die wat in Jesus ontslaap het, saam met Hom bring. Want dit sê ons vir julle deur die woord van die Here, dat ons wat in die lewe oorbly tot by die wederkoms van die Here, die ontslapenes hoegenaamd nie sal vóór wees nie. Want die Here self sal van die hemel neerdaal met ‘n geroep, met die stem van ‘n aartsengel en met geklank van die basuin van God; en die wat in Christus gesterf het, sal eerste opstaan. Daarna sal ons wat in die lewe oorbly, saam met hulle in wolke weggevoer word die Here tegemoet in die lug; en so sal ons altyd by die Here wees. Bemoedig mekaar dan met hierdie woorde.” (1Th 4:13-18; 1 Kor 15:51-54).

  Jy sal met my saamstem dat die nuwe koninkryk waarvan jy ook praat ‘n heerlike tyd sal wees, vry van vervolging, lyding, oordeel, toorn hartseer ens. ens. Indien dit waar sou wees dat daar net een wederkoms sou is, sou Paulus nie die volgende kon neerpen nie.

  Want hulle vertel self aangaande ons watter ingang ons by julle gehad het en hoe julle jul van die afgode bekeer het tot God, om die lewende en waaragtige God te dien en sy Seun uit die hemele te verwag, wat Hy uit die dode opgewek het, Jesus wat ons van die toekomstige toorn verlos. (1 Th 1:9-10)

  Die koninkryk van God volg direk na die koms van Jesus na die aarde. Hoe nou gemaak? Is die nuwe koninkryk ‘n tyd van toorn? Dit kan moes nie wees nie. En moet asseblief nie vir my sê dit verwys na die eindoordeel nie want elke Christen het reeds geweet dat hulle die toorn van God deur hulle wedergeboorte in Jesus ontsnap het. Dit was nie nodig om vir hulle te sê dat God hulle van die toekomstige oordeel sou verlos nie, as hierdie oordeel die eindoordeel was. Paulus het dit reeds in Romeine vir hulle gesê:

  Daar is dan nou geen veroordeling vir die wat in Christus Jesus is nie, vir die wat nie na die vlees wandel nie, maar na die Gees. (Rom 8:1)

  Hy moes dus na iets anders verwys het. Inderdaad, hy het verwys na die Groot Verdrukking, ‘n ongekende tyd van God se oordele oor die hele aarde, waarvan God hulle sou verlos. Dit sluit aan by Openbaring 1:3

  Omdat jy die woord van my lydsaamheid bewaar het, sal Ek jou ook bewaar in die uur van beproewing wat oor die hele wêreld kom om die bewoners van die aarde op die proef te stel. (Rev 3:10)

  So, jy sien, die Wegraping is nie irrelevant nie. Dit is een van die belangrikste leerstellings in die Bybel. JY sê Jesus het nooit daaroor gepraat nie. Wie sê? Jesus het dan die hele Evangelie (insluitende die Wegraping) persoonlik aan Paulus meegedeel.

 3. Ronald says:

  Haai daar! ‘n Goeie ‘artikel’ en een na aan my hart! Dit is wonderlik om te weet dat daar wel mense is wat uitkyk en Jesus, ons Koning en Bruidegom verwag! Die voor-verdrukking wegraping of pre-verdrukking wegraping word nie deesdae geglo nie. Ek kan net logika gebruik en sê dat mense nie werklik meer uitkyk en die Here verwag nie. Dit is grotendeels te wyte aan die ‘prosperity’ leering wat mense mislei dat daar GROOT geld en goeie tye kom pleks daarvan om te sien wat rondom hulle gebeur. Dit sal ook deurslaggewend wees dat elke ware kind van God ‘n verhouding met Hom sal hê en in voortdurende gesprek met Hom sal bly. Baie dink hulle ken die Here, maar wat sê Hy? Sê Hy dat Hy jou ken? Laat Hom dit aan jou hart bevestig en dit nie net jou eie mening wees nie.

  Daar is ‘n Bruid van Christus, maar nie ALMAL is deel van die Bruid nie; daar is gaste ook. Dit is altyd vir my baie opvallend dat diegene wat in die wegraping glo verkwalik en beskuldig word daarvan dat hulle net sit en wag vir die Here en nie hulle deel doen nie of besig is om sout en lig te wees nie (ek mik dit nie op Pieter nie – dis hoe ek dit ervaar). Ek verwag die Here selfs hierdie jaar (2014) en voel dat dit nou baie naby is. Mense besef nie die erns van die situasie en die tyd waarin ons leef nie. Jy mag ook nie sê wat ek nou net hier genoem het nie of jy hoor baie gou dat niemand die dag of die uur weet nie. Ek het nie ‘n dag of uur genoem nie, maar glo werklik dat dit skielik gaan gebeur enige tyd nou en Jesus het gesê ons moet waak en bid sodat ons waardig geag kan word om die dinge wat kom te ontvlug en voor die Seun van die Mens te kan staan – sien Lukas 21 vers 36. Kyk uit mense en as jy nie saam stem met die wegrapings- leer nie, gaan praat dan met jou Hemelse Vader daaroor. Die Heilige Gees van God sal jou ALTYD in die Waarheid lei!

  Ronald

 4. Marietjie says:

  Hoe wonderlik en raak is die Woord van God nie. Ek is van kleintyd in my ouerhuis geleer dat Jesus eendag sy bruid gaan kom haal en Ronald ek stem saam dit voel vir my ons kan daaraan vat, so naby is die wegraping. Al die tekens wat Jesus in Mat 24 en ander plekke vir ons gegee het is vervul!

  Hef julle hoofde op!
  Maranata!!!

  Marietjie

 5. Hein says:

  [DELETED by DTW]

 6. Leon says:

  Hier kort ‘n ‘link’ na deel 2. Julle hoef natuurlik nie die kommentaar te plaas nie

 7. Dear Leon

  That is a good question, where is Part 2? lol, I can’t find it.

 8. HI Debs,

  I am still trying to find it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:hi: 
:hat: 
:nod: 
:nope: 
:unhappy: 
:smile: 
:grin: 
:giggle: 
:laugh: 
:up: 
more...